Nyheter

Årsmötet den 31:a mars

Hej​ alla medlemmar och samarbetspartners!

​Vi önskar er hjärtligt välkomna till Involvaids årsmöte! Årsmötet ger oss en möjlighet att titta tillbaka på det gångna årets utmaningar och framgångar samt titta framåt på 2019. Bifogat finner ni dagordningen.

När: Söndag 31 Mars kl. 13:00
Var: Skovelvägen 7, 125 33 Älvsjö

​Vänligen meddela din närvaro genom att svara maila oss på info@involvaid.org senast onsdagen den 27 mars så att du hinner få alla möteshandlingar.

Varmt välkomna!

Med vänliga hälsningar,

Involvaids styrelse

 

 

Årsmötet den 25 mars

Varmt välkomna till årsmötet den 25 mars klockan 11:00. På årsmötet får du som medlem göra din röst hörd. Du får höra om allt som hänt under 2017 och det som ska hända under 2018. Du kan också ställa frågor till styrelsen om hur vi förvaltar ditt bidrag. Du är även med och röstar på nästa års styrelse. Klicka här för att se dagordning med mer information. Vill du ha tillgång till de förberedande dokumenten, maila oss så ger vi dig tillgång till allt.

Återigen varmt välkomna!

Plats: NAV, Sickla Industriväg 6C

Tid: 25/3 11:00

 

 

Containern är framme på Kolandoto!

Den 24 juli 2017 skickades en container från Linköping till Tanzania full med sjukvårdsutrustning. Efter förfrågan från vår samarbetspartner Africa Inland Church Tanzania (AICT) startade Involvaid en insamling av begagnat men välfungerande sjukhusmaterial i Sverige. Utrustningen som samlats in går till AICTs sjukvårdsinrättningar på Kolandoto Hospital, som får akutvårdsmaterial till nya akutmottagningen samt ögonmikroskop och utrustning till ögonoperationer till ögonkliniken samt Mkula Hospital och Makorongore Health Center som får bl a röntgenutrustning och utrustning till sina operationssalar.
Containern kom, efter viss försening, fram till Kolandoto i slutet av november där den mottogs med stor glädje!

Stort Tack till alla privatpersoner och sponsorer som bidragit till
Projekt Sjukhusmaterial – Container 2017!

• NAV:lab
• Kanmed AB
• Instrumenta AB
• Sollentuna Consensum Gymnasiet
• Septek- Separationsteknik
• Apoteksgruppen Getinge
• Ingvars Maskindelar AB
• Vårdväskan AB

 

 

 

 

Varmt välkomna till After Work-fest fredagen 2:a juni kl.17:00-00:00

Involvaid bjuder in till insamlingsfest i syfte att få in medel till projektet att skicka en container till Kolandoto Hospital, Tanzania.
Lokal: NAV, marcusplatsen 9 i Sickla.
Mat och dryck till självkostnadspris. Det bjuds på livemusik från Jonas Gideon!
Det kommer även finnas två tavlor för auktion från konstnärerna Klas Wirehn och Gustav Hjelmgren. Allt överskott går till ändamålet!
OSA senast 25:e maj till henrik.hjelmgren@involvaid.com

Varmt välkomna!

 

INVOLVaid-logo_400x120Namn och adressbyte

I Aid Africa byter i år namn till Involvaid. Ny adress och ny hemsida kommer inom kort, välkomna!

 

Årsmötet söndag den 12 Mars

Årets årsmöte är nu avklarat och tack till alla som närvarade och gjorde sin röst hörd. Årsmötet röstade igenom båda motionerna enhälligt så nu har vi nya uppdaterade stadgar samt formellt bytt namn till Involaid. Namnbytet kommer inte att ske över en natt utan det är en process som kommer ta större delen av våren. Årsmötet gav styrelsen ansvarsfrihet för året 2016 och vår organisation har god ordning på finanserna. Vi välkomnar två nya styrelsemedlemmar – Sofia Rahm och Jenny Samuelsson som båda kliver in och tar en suppleantroll för 2017. De tar över efter Benjamin Grossmann och Karolina Skagerberg som båda kliver av efter 1o år i styrelsen. Vi tackar dom för deras engagemang och tid, båda kommer att finnas kvar som projektansvariga i framtiden vilket styrelsen är glada över.

 

Årsmöte söndagen den 12 mars

Medlemmar inom I AID AFRICA är varmt välkomna till vårt årliga årsmöte söndagen den 12 mars kl 16.00 på Brunbärsvägen 2, Stockholm. Årets möte är speciellt för styrelsen har lagt två motioner som vi skulle vilja ha medlemmarnas tankar om. En motion är om att byta namn på organisationen till Involvaid och den andra är några stadgeändringar. Meddela gärna oss om ni önskar närvara till info@involvaid.com. Dagordning kommer då att skickas till er samt motionerna och andra underlag.

 

Årsmöte söndagen den 20 mars

Medlemmar inom I AID AFRICA är välkomna till vårt årliga årsmöte söndagen den 20 mars kl 17.00 på Snickerigatan 14, Hägersten. Meddela gärna oss om ni önskar närvara till info@iaidafrica.org. Dagordning finns tillgänglig vid förfrågan till info@iaidafrica.org.

 

Healthy Hospital Fas 2

Healthy Hospital är nu igång på riktigt, Maskinen som ska dosera klor i vattnet är beställd, nytt tak över avfallsstationen är under konstruktion, workshops för akutvårdsplanering pågår och beställning av solcellers görs inom kort.

Vill ni stödja projektet behöver vi fortfarande månadsgivare och engångsgåvor!

Swish – 123 900 23 20
Bankgiro – 9002320
Postgiro – 900232-0

Följ arbetet på Healty Hospital bloggen: http://kolandotohealthyhospital.blogspot.com/

 

Bli månadsgivare i sex månader

För att samla ihop de pengarna som behövs till Healthy Hospital fas 2 söker vi nu månadsgivare som vill göra en insats under sex månader. Att hjälpa till med 100 kr i månaden i sex månader räcker för att vi ska kunna ordna en bra vatten- och elförsörjning på Kolandoto Hospital.

Om du vill bli en sex-månaders-månadsgivare så går det bra att sätta in pengar till oss på följande sätt:
Swish – 1239002320
Bangiro – 900-2320
Postgiro – 900232-0

Märk inbetalningen med “Healthy Hospital” samt din mailadress.

Här hittar du mer info om projektet: http://involvaid.com/projekt/healthy-hospital-2/

 

I Aid Africa ställer till med fest

Den 3 oktober ställer vi till med fest på Röda Korsets högskola. En biljett kostar 100 kronor och under kvällen kommer det säljas dryck till förmånliga priset. Live på scen kommer bandet This is Flora uppträda.

Alla pengarna som kommer in under kvällen går till projektet Healthy Hospital.

Anmälan görs via eventet på facebook: I Aid Africa fest
eller till info@involvaid.com.

 

Art for Aid – tack alla som kom!

Stort Tack till alla som igår kom och alla ni som tidigare stöttat projektet! Tillsammans har vi samlat in ca 25tusen kronor! Fantastiskt!

Det finns fortfarande chans att fram till 14juni se tavlorna på Coffee Bean Cafe och slå till om man vill. Sen tas tavlorna ned och flyttar vidare så passa på. Stort Tack till fantastiska Anna Svensson på Coffee Bean Café och även stort tack till min bror Gustav Hjelmgren som ställer upp i vått och torrt. Utan era uppoffringar blir sådana här event ingenting! Och jag hoppas att alla ni som inte kom igår kikar in på Jonas Gidbergs hemsida och kollar upp vilken fantastisk artist han är! Finns även på Spotify! Ha nu en härlig sommar så hoppas jag vi ses snart igen! Håll utkik för fler kommande events på vår Facebooksida, I Aid Africa. Varma hälsningar// Henrik Hjelmgren, vice ordförande, I Aid Africa!

 

Art for Aid – slutevent

Den 30 maj kommer vi att hålla ett slutevent för Art for Aid projektet. Det kommer att hållas på Coffee Bean Café på Tellusborgsvägen 77A i Hägersten, från kl 18.00. Under kvällen kommer Gustav Hjelmgren att sälja sina tavlor, där hälften av intäkterna går till IAAs projekt Healthy Hospitals. Artisten Jonas Gidberg kommer att uppträda under kvällen, och kommer även sälja sin nysläppta skiva där 10 kr för varje såld skiva går till IAAs projekt Healthy Hospitals.

Kom och mingla för en god sak! Välkomna!

Anmälan görs via eventet på facebook: https://www.facebook.com/events/1811001145792209/
eller till info@involvaid.com.

 

Årsmöte 2015
Nu har det blivit dags för årsmöte igen. Den 29/3-15 kl 12.00 på Götgatan 61.

Dagordning för mötet (.pdf)
Verksamhetsberättelse 2014 (.pdf)
Verksamhetsplan 2015 (.pdf)

Vi är tacksamma att ni anmäler er ankomst till info@involvaid.com. Varmt välkomna!

 

Lotta uppdaterar från sina resa nere i Kolandoto
Här kan du läsa hennes brev.

 

Däckbytarkväll november 2014
Den 13/11 är det däckbytarkväll på Zetterblom Bil AB i Norrköping mellan 17-20! Pengarna som kommer in går i år till projektet sjukhusmaterial!

 

Föreläsning på Grillska Gymnasiet
I Aid Africa var tisdagen den 4/11 2014 och föreläste om vårt arbete på Grillska Gymnasiet. Det blev en bra förmiddag med intressanta diskussioner om biståndsarbete, etik och vilken väg man kan ta efter gymnasiet om man vill jobba med internationellt humanitärt arbete!

 

Internationella Barndagen
I Aid Africa uppmärksammar internationella barndagen! Dagen till ära har beslutade ledningsgruppen för I Aid Africa Barnfonden att ta tillfället i akt och göra en donation till vår samarbetspartner AICT Kolandoto Hospitals barnavdelning. Vill du bidra till barns rätt att gå i skolan eller möjligheten att få en kostnadsfri gråstarrsoperation? Följ länken och bli månadsgivare i Barnfonden! http://involvaid.com/?page_id=245

 

Workshop oktober 2014
I helgen hade I Aid Africa en workshop där vi arbetat med verksamhetsplaneringen inför nästkommande år, gått igenom pågående projekt och lagt upp en första budgetplanering inför 2015. En intensiv helg där vi fått mycket gjort gör gott för styrelsen, våra samarbetspartners och Ni som genom ert stöd gör vårat arbete möjligt!

 

Utförda aktiviteter 2014
AIS önskar fortsätta stödet och ge människor möjlighet till synkorrigering, varför en ytterligare insats gjordes under hösten 2014. En brist av vissa styrkor på utdelade glasögon hade uppmärksammats och en tilläggsbeställning gjordes då för att tillgodose detta behov.

Utbildning gör skillnad! Efter inkommen förfrågan om bidrag för att utbilda lokal sjukvårdpersonal i ögonhälsa beslutade AIS att ge ekonomiska medel till detta. En underläkare, så kallad Medical officer, får nu undervisning på Kolandoto Hospital för att kunna göra enklare synkorrigeringar. Förhoppningen är att detta kommer att bidra till en ökad utdelning av glasögon och förbättrad ögonhälsa för fler människor som är i behov av detta.

 

Föreläsning
Tillsammans med Samhällsvetenskapliga fakulteten, som ordnade en välgörenhetsvecka, hölls en föreläsning av I Aid Africa på Stockholms Universitet. Fakulteten ordnade även insamling via Pub och sittning där vinsten gick till I Aid Africa och projekt Sjukhusmaterial. Stort tack!

 

Dokument
Under “dokumentsidan” på I Aid Africas hemsida hittar du senaste nyhetsbrev och senaste verksamhetsrapporterna. Nu finns årsredovisningen och verksamhetsberättelsen för 2013 uppdaterad. Läs gärna om vårt arbete!

 

Däckbytardagar
Hej på er!

Nu är det åter dags för däckbytardagar på Zetterblom Bil AB i Norrköping! Imorgon torsdag 3/4 mellan kl.17-20 och torsdag 10/4 så byts det däck för I Aid Africas räkning.
Pengarna som kommer in går i år till projektet sjukhusmaterial!
Vi är otroligt tacksamma för detta samarbete och initiativet av Nina Andersson!
https://www.facebook.com/Zetterblombil

 

Årsmöte 2014
Varmt välkomna till årsmöte den 31 mars kl.18:00. Adressen är den samma som föregående år: Götgatan 61, 1tr(till höger) i konferenslokalen på Innovativ Omsorgs kontor. Vi är tacksamma att ni anmäler er ankomst till info@iaidafrica.org i god tid i förväg.

 

Barnfonden-Renovering på Kolandoto
Under hösten har I Aid Africa (IAA) finansierat en omfattande renovering av barn- och mödravårdsavdelningarna på Kolandoto Hospital (KNH). Renoveringen har gått enligt tidsplan. Mer info och bilder finns på projektsidan  http://involvaid.com/?page_id=776

 

Barnfonden-Kataraktoperationer
Vi är mycket glada över att de planerade kataraktoperationerna har gått enligt plan 2013. IAA planerar nu att under 2014 bidra till att ytterligare 20 barn kan opereras. Läs gärna mer under projektsidan! http://involvaid.com/?page_id=193

 

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
Vi önskar Er alla en god fortsättning och ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar! Tack för Ditt stöd, det gör en stor skillnad!

 

Renovering                                                                                                                                                                                                                    Renoveringen av barn och mödravårdsavdelningen har kommit igång ordentligt på Kolandoto Hospital. Bilder från renoveringen kommer strax att presenteras på projektsidan: http://involvaid.com/?page_id=776

 

Insamling
Den 28 juli genomfördes insamling till verksamhetens projekt i samband med Sång- och friluftsmöte på Ekhagen-Markim i Stockholm. Tack till Lina Kaltenberg för vackert målad affisch vid insamlingen.

 

Besök från samarbetspartner
Under 10 dagar i början av juni hade organisationen besök från AICT Kolandoto hospital, vår samarbetspartner. Besöket var en del i ett utbyte som initierats av IAA medhjälp av Bromma vårdgymnasium och Röda Korsets högskola. Representanter från Kolandoto hospital chefsläkare/ögonläkare Katani och barnmorksa Wallace gjorde bla planerade studiebesök på sjukhus i Stockholm och Linköping. Besöket stärkte IAA samarbete med Kolandoto hospital likväl nådde utbytes-projektet sitt mål. Läs mer om projektet  Exchange programme här.

 

Containern framme! 
Containern skickad via projektet Sjukhusmaterial till AICT Kolandoto hospital i Tanzania är nu äntligen framme! Den anlände 5 april och efter urpackning på plats konstaterades att samtligt material var i god kondition. Nu kommer visst material/utrustning att användas omedelbart (såsom material och implantat med kortare utgångsdatum) och resterande avvakta den frivillig grupp av personer vilka reser i IAAs regi till sjukhuset preliminärt februari/mars 2014. På plats kommer installation och utbildning ske. Mer info om projektet finns här.

 

Kallelse till Extra Årsmöte
Varmt välkomna på Extra årsmöte söndagen 28 april kl.13:00, Tellusborgsvägen 98, Hägersten. Föreningen ämnar med årsmötet fastställa årsredovisningen som nu är klar och innehåller revisionsberättelsen samt revisorns förslag om ansvarsfrihet. Till mötet har även styrelsen föreslagit stadgeändringar gällande kallelse till årsmötet där det bland annat ges förslag om att årsmötet hålls i mars månad istället för februari månad som tidigare år.

För er anmälan till extra årsmötet vänligen meddela info@iaidafrica.org, så vet vi hur mycket fika som behövs och så kan vi förse er med nödvändig information så som portkod m.m.
Väl mött// Styrelsen


Extra Årsmöte! 

På grund av att revisionen inte han bli klar i tid, trots alla förberedelser, kommer IAA behöva anordna ett extra årsmöte. Planen är att hålla det extra årsmötet i april månad. Kallelse till mötet kommer inom kort. Tack till alla er som kom på årsmötet den 24februari. Hoppas vi ses igen!


Containern halvvägs! 

Containern med sjukhusmaterial har anlänt till Tanzania! Den befinner sig just nu i tullen i Dar es Salaam. Nästa stopp så väntar sjukhuset Kolandoto Hospital. För mer information om projektet. klicka här!

 

Dokument inför årsmötet
IAA Budget 2013_v2IAA – Dagordning Årsmöte 130224verksamhetsplan 2013 v1verksamhetsberättelse 2012 v1

Tyvärr har inte revisorernas berättelse inkommit än. Så fort den anländer lägger vi ut den på hemsidan.

Väl mött på söndag!

 

Årsmöte
Varmt välkomna till årsmöte 24 februari kl.14:00. Ny adress för i år är Götgatan 61, 1tr(till höger) i konferenslokalen på Innovativ Omsorgs kontor. Vi är tacksamma att ni anmäler er ankomst till info@iaidafrica.org i god tid i förväg.

 

Container på väg!
En kall eftermiddag den 18 januari lämnade containern inom projeket Sjukhusmaterial Sverige för en lång resa till Tanzania och Kolandoto hospital. Bland godset finns utrustning för tre kompletta tandläkarmottagningar och mycket mer! För mer information om projektet, klicka här!

 

Biståndsbar
Lördagen den 15 december anordnade I Aid Africa en biståndsbar med musik från hela världen, biståndsauktion, uppträdanden m.m. Överskottet skänktes till projektet Sjukhusmaterial som planerar att skicka en container med sjukhusmaterial till Kolandoto hospital i Tanzania.

 

Extra årsmöte
Den 2 december kl 13.00 håller vi ett extra årsmöte på Tellusborgsvägen 98, Stockholm där samtliga medlemmar är välkommna! Sammankallningen gäller byte av revisor.

Vänligen informera oss om du kommer närvara på info@iaidafrica.org. Föredragslista är redan tillgänglig och kan efterfrågas av ordförande (henrik.hjelmgren@iaidafrica.org)

 

Däckbytardag
Den 10 november så hade Zetterblom Bil i Norrköping däckbytardag och där överskottet gick till I Aid Africas projekt Africa in Sight.
15 600kr blev den totala summan vilket blev otroligt glädjande. Tack Zetterblom Bil och Tack alla som bytte däck och valde att göra en god gärning på köpet!

World sight day – Africa In Sigh
Den 11 Oktober, är det World Sight Day, en dag som syftar till att uppmärksamma den globala ögonhälsan för att minska blindhet. Dagen uppmärksammas på Kolandoto hospital i Tanzania med hjälp av IAA samt i Sverige med informationsblad. Ladda gärna ner vårt informationsblad, IAA – World Sight Day 2012

Vi ser gärna att Du stödjer vårt fortsatta arbete inom projektet Africa in Sight genom en gåva!

 

Children’s Day
Den internationella barndagen (Children´s day) firas och uppmärksammas på olika dagar runt om i världen. Sverige har ingen fastslagen barndag men oavsett när, så är det väsentliga att belysa barnens situation. För att uppmärksamma barnen beslutade därför ledningsgruppen för I Aid Africas Barnfond att ta tillfället i akt och göra en mindre donation till vår samarbetspartner AICT Kolandoto Hospitals barnavdelning.

 

Svårt att kontakta oss?
Vi håller förnärvarande på ändringar för våra ordinarie e-post konto (förnamn.efternamn@iaidafrica.org), för att nå oss under denna tid är vår adress istället förnamn.efternamn@involvaid.com

 

Ny webbsida
Den 8 oktober publicerade vi vår nya webbsida! Sidan kommer att utvecklas under veckorna framöver och ytterligare information och bilder för vår verksamhet och projekt kommer att presenteras!

 

Kick-off helg!
Den 9-10 juni samlas styrelsen för att jobba fram nytt material och revidera det äldre.

 

Extra årsmöte (2012-03-11)
Den 29 april är det extra årsmöte!
För mer information maila info@iaidafrica.org.

 

Vännträff (2012-02-10)
Den 22 februari är det Vännträff kl 19:00 på Medborgarplatsens Bibliotek. Hjärtligt Välkomna!!

 

IAA Årsmöte (2012-01-31)
Den 26 februari kl 15:00 är det dax för årsmöte!
Granbacken 16-18, Bromma är adressen. Föranmälan görs till info@iaidafrica.org senast den 24 februari om man önskar deltaga!
Hjärtligt välkomna!!

 

IAA (2011-04-09)
Vi önskar tacka alla som bytte däck hos Zetterblom Bil i Norrköping och därigenom bidrog till vår verksamhet!

 

IAA (2011-01-08)
Vårt nya Bankgiro 900-2320. Vårt gamla nummer kommer fortsätta fungera under en övergångsperiod.

 

IAA (2011-01-21)
I Aid Africa önskar meddela att vi nu har blivit godkända för att bli 90-kontoinnehavare. Detta betyder att insättningar tiill oss görs till PlusGiro 90 02 32-0.
Det kommer fortsatt att vara möjligt under en övergångsperiod att betala till vårt tidigare PlusGiro och BankGiro.

IAA (2010-12-31)
Vi vill tacka alla som under 2010 hjälpt vår verksamhet, både privatpersoner och företag. Vi hoppas på Ert fortsatta stöd under kommande år.

IAA i Corren (2010-11-26)
Idag finns föreningen presenterad i Östgöta Correspondenten “Corren” med en artikel om vad vi gör och projektet Sjukhusmaterial.